^ Повратак на врх

Распоред одржавања наставе

Учење на даљину

Додатне информације у вези са учењем на даљину, као видом подршке настави , родитељи могу добити позивом  на број телефона

011 / 735-05-57

Кувајте са нама

Vinogradar-vinar tehničari posetili Sloveniju

Miodrag Milošević, privrednik i vlasnik vinarije “Carski vinogradi” rođen u Velikim Radincima koji se nalaze nedaleko od Sremske Mitrovice, ali koji je životno iskustvo sticao u Evropi, ugostio je nove nade iriške srednje škole.

12071266 1001430506588506 79620162 n

Ono što je čitav poziv učinilo uzbudljivijim jeste činjenica da je u pitanju bila trodnevna poseta Sloveniji, državi u kojoj je domaćin proveo veliki deo svog života.

Učenici srednje stručne škole “Borislav Mihajlović Mihiz” iz Iriga, smer Vinogradar-vinar, zajedno sa svojim profesorima imali su  priliku da posete Sloveniju i upoznaju se malo bliže sa svojom strukom.

Boraveći u Sloveniji, prvi dan su se našli u poljoprivrednojškoli u Novom mestu, gde su čitav dan obilazili farmu, mlekaru, školsku vinariju, a imali su i priliku i da probaju hranu lokalnog restorana. Drugog dana, svojim prisustvom su uveličali poljoprivredni sajam “Komenti”, koji se održava svake godine nedaleko od Ljubljane, te se upoznaju sa novim tehnologijama.

Za sam kraj ostavili su ono najlepše, kako i sami navode, a to je poseta vinograda u Portorožu, koji se prostire na čak 520 hektara. Nisu propustili ni priliku da se degustacijom uvere u kvalitet ovog čuvenog vina.

Ako bi se za nekog moglo reći da je vizionar ili čovek akcije, onda je to gospodin Milorad Milošević, koji je našim učenicima omogućio ovu posetu i dozvolio im da se upoznaju sa nečim novim, a ujedno ih i motiviše za njihovu budućnost. Zahvalni smo mu na tome, i u uvek ćemo se rado odazvati na ovakve pozive-ističe direktor srednje škole iz Iriga Tihomir Stojaković.